Karina Nimmerfall
Parallax_Space_view_01 spacer Parallax_Space_view_02 spacer Parallax_Space_view_03

[2018] Parallax Space


Coated wood, glass, two aluminium mounted computer generated images (prints)
270 x 89 cm (each)



Parallax Space focuses on the process of translating a three-dimensional space into a flattened image. The starting point of the project was the organization of space within a new government office complex, particularly the interior public corridors and waiting areas. Generated from the building layout, and referencing the motive of its glass panelled doors, the computer-generated images 'open up' the walls of the building’s hallways, to give the passerby virtual views into the rooms behind—albeit with a twist: instead of looking into the actual functional office space that is hidden behind, these new views open into a light-filled, abstract space that plays with the displacement and manipulation of space and time, as well as real and imagined space.



< Return to Project Index Page